ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ ιδρύθηκε το 2014 με την μορφή συλλόγου και αργότερα άλλαξε την νομική του υπόσταση σε πολιτιστικό κέντρο, ώστε να μπορεί να προσφέρει απλόχερα όπου υπάρχει ανάγκη. Το Κ.Π. Αργώ με αδιαπραγμάτευτες αξίες και όραμα που πηγάζει από την ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά, εξελίσσεται μέσα στον χρόνο διατηρώντας τις αρχές του και τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

Οι δράσεις της Αργώ προάγουν τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες (αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, αγάπη, στήριξη, εντιμότητα) αναδεικνύουν την παράδοση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την σημασία της ευεξίας του μυαλού και του σώματος, ενώ ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από βιωματικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, που ενδυναμώνουν τον άνθρωπο.

Όραμα της Αργώ Περάματος είναι να αποτελεί έναν πολυσυλλεκτικό συμμετοχικό φορέα που έχει επίκεντρο τους νέους και τα παιδιά και φροντίζει γι’ αυτούς. Μέλημα της είναι η προσφορά στην κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και της καλλιέργειας εθελοντικής και χριστιανικής συνείδησης στους νέους. Το Κ.Π. Αργώ αυτή τη στιγμή αριθμεί 308 οικογένειες του δήμου Περάματος.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Περάματος ΑΡΓΩ